Svećlja: Vrednost droge i opreme u Mitrovici oko 2.3 miliona evra, barikade „štitile drogu“; Rizvanoli: Ovo je razlog protivljenja plaćanju struje

(Vest je ažurirana) Vrednost pronađene droge i opreme u današnjim akcijama Kosovske policije u regionu severnog dela Mitrovice iznosi oko 2.3 miliona evra - saopštio je kosovski ministar ...
Image

„Jasan je profil onih koji se bave ovom kriminalnom delatnošću na severu naše zemlje: paravojska i narko-dileri“ – ocenio je Svećlja. 

Ponovo je izneo optužbe na računvisokih srpskih zvaničnika:

„Njih štite, podržavaju i po potrebi orkestriraju predsednik Srbije Vučić, a posle njega ministri odbrane Vučević i Petković“.

Osvrnuo se i na prošlogodišnje barikade. 

„Kao što smo rekli, barikade postavljene tokom decembra meseca u četiri opštine severa zemlje zapravo su štitile drogu, a ne građane. Oni su zaštitili organizovane kriminalne grupe, a ne muškarce i žene srpske zajednice, građane na Kosovu. Štitili su samo i samo kriminalne veze koje šalju u zgradu predsedništva Srbije, odakle Vučić usmerava kriminalne klanove za promet novca kojim onda u ime prava građana napada našu državu“.

I kosovska ministarka privrede Artane Rizvanoli imala je komentar na vest o otkrivanju laboratorije marihuane u severnom delu Mitrovice. 

„Ovo je razlog zašto se naplati i plaćanju struje u severnim opštinama protive, ne naši tamošnji građani, već kriminalne bande čiji nelegalni poslovi uspevaju na ovoj ukradenoj struji i koji su strukture (ili povezani sa strukturama) pod kontrolom Srbije i tretirani kao heroji u Srbiji“ – navela je ona. 

Podsetimo, u ranijem obraćanju javnosti, takođe putem društvenih mreža, Svećlja je saopštio da je jedan od vlasnika laboratorije pronađene u današnjoj akciji Kosovske policije u severnom delu Mitrovice lice koje je učestvovalo u slučaju na Bistričkom mostu, odnosno koje se nalazilo u automobilu na koji su pucali specijalci Kosovske policije kada je ranjen M.D.

Ocenio je da se radi o „kriminalnim strukturama“ koje „vredno štite Vučića i Petkovića“.

Potom su se oglasili direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srpska lista. 

Petar Petković je naveo da Svećlja kriminalizuje Srbe i sever, te da pojedinačne slučajeve koristi za propagandu. Srpska lista navela je da nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za delovanje specijalaca na severu Kosova. 

Pročitajte još: 

Srpska lista: Nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za delovanje specijalaca na severu Kosova

Petković posle akcije policije u Mitrovici: Svećlja kriminalizuje Srbe i sever, pojedinačne slučajeve koristi za propagandu

Kosovska policija: Otkrivene tri laboratorije marihuane, privedena dva lica


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.