Svećlja: Grupe podržane od strane Beograda imaju za cilj destabilizaciju Kosova

"Dok Vučić priča o naoružavanju Srbije, na severu Kosova je zaplenjeno 6.300 komada municije prokrijumčarene iz Srbije" - poruka je kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja ...
Image

Oglasio se nakon najnovije informacije o privođenju jednog lica i otkrivanju municije u automobilu kojim je upravljao, nakon što ga je zaustavila policija u opštini Leposavić.

Jedinica za brze intervencije granične policije je danas u selu Jošanica zaplenila oko 6.300 metaka – saopštila je ranije Kosovska policija.

„Tokom patrole zaustavljen je sumnjiv automobil, srpskih registarskih oznaka, državljanina Srbije i nadležne jedinice su već preduzele potrebne radnje. Time se ponavlja činjenica da određene grupe, orkestrirane i podržane od strane Beograda, imaju za cilj i maksimalno se zalažu za destabilizaciju naše zemlje“ – ocenio je kosovski ministar.

Dalje je dodao da će kosovske vlasti „nastaviti posvećenost borbi protiv bilo koje vrste kriminala“ koja ima za cilj da „nanese štetu bezbednosti naše zemlje i naših građana“.

Podsetimo, ovo nije prvi put da ovaj kosovski zvaničnik tvrdi da „orkestrirane grupe“ od strane Beograda imaju namere da destabilizuju Kosovo. Identične tvrdnje iznose i drugi visoki kosovski zvaničnici, a posebno od poslednjih barikada na severu Kosova, decembra prošle godine. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.