Svećlja poziva Srbe da odmah uklone barikade

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja pozvao je Srbe da ne budu "deo organizovanih kriminalnih grupa" na severu, a "organizatore" barikada da ih odmah ...
Image

„Pošto juče postavljene barikade još nisu uklonjene, pozivam građane srpske nacionalnosti da ne budu deo organizacija ovih kriminalnih grupa, dok pozivam organizatore da odmah uklone barikade“, rekao je Svećlja na zajedničkoj konferenciji sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, prenosi Klan.

On je rekao i da veruje da će barikade uskoro biti uklonjene, dodajući da su kosovske vlasti u koordinaciji sa KFOR-om i EULEX-om, prenosi Koha. 

„Policija ima potrebne kapacitete da deluje u ovom pravcu. U trenutku kada to smatra odgovarajućim, ako se barikade ne uklone, oni će preduzeti odgovarajuće mere. Sve se to dešava u koordinaciji sa partnerima“, rekao je Svećlja, navodi Koha, dodajući da veruje da će se „vrlo brzo“ doći u situaciju da na dva puta prema Jarinju i Brnjaku ne bude barikada. 

„Ne možemo i nećemo dozvoliti da kriminalne bande organizuju i ometaju saobraćaj i slobodno kretanje naših građana“, dodao je on.

Svećlja je rekao da je razlog za postavljanje barikada pokušaj da se spreči da uhapšeni bivši zvaničnik Dejan Pantić bude upućen na jug Mitrovice na dalje postupke.

On je dalje rekao da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Kosovska policija teroriše građane Srbije „potpuna neistina“.

„Vučić se, potišten Pantićevim hapšenjem, u nedostatku ikakvog argumenta, vratio svom poslu iz 90-ih, kao propagandista“, izjavio je Svećlja.

Konferencija za medije održana je nakon sednice kosovskog Saveta za bezbednost. 

O barikadama koje su od juče postavljene na severu Kosova, čitajte u vestima u nastavku: 

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.