16:17, 28.09.2021 Izvor: Zeri, KoSSev

Svećlja: Prihvatili smo ponudu KFOR-a da zameni specijalce, Srbi odbiliKosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja ponovio je danas da posvećenost specijalne jedinice Kosovske policije nema za cilj ugrožavanje interesa građana, već zaštitu prelaza i osoblja koje tamo radi.

sveclja-prihvatili-smo-ponudu-kfor-a-da-zameni-specijalne-jedinice-srbi-odbili

Foto: Kosovski MUP

Svećlja je izjavio da se nakon postavljanja barikada pojačala retorika srpskih vlasti koje su, kako je rekao, angažovanje specijalne jedinice Kosovske policije na severu prikazale kao represiju.

On je takođe govorio o ponudi KFOR-a da se specijalci povuku, kazavši da su kosovske vlasti to prihvatile, ali da su je srpski stanovnici odbili i da je, prema njegovim rečima, ovo odbijanje otkrilo njihovu pravu svrhu, a to je da je politički cilj blokiranje puteva na Jarinju i Brnjaku.

"KFOR je ponudio dodatne angažmane i osigurao granične prelaze dodatnim snagama. Mi smo kazali da je uklanjanjem barikada prisustvo specijalaca nepotrebno, ali su čak i ovu ponudu komandanta KFOR-a odbili ti ekstremistički elementi", kazao je Svećlja.

"Sa ovim odbijanjem, dokazali su da nisu zabrinuti zbog prisustva specijalne jedinice Kosovske policije, već su njihove namere duboko političke i na štetu suvereniteta naše zemlje", izjavio je Svećlja na konferenciji za novinare.
Tagovi: Sever KosovaKFOR Dželjalj Svećlja

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije