Svećlja u novoj posati severu Kosova, situaciju ocenio kao mirnu i stabilnu

Kosovski ministar Dželjalj Svećlja ponovo je u subotu posetio sever Kosova, odnosno prelaze Jarinje i Brnjak.
Image

„Iz brojnih sastanaka sa pripadnicima Kosovske policije i KFOR-a shvatili smo da je situacija u ovim opštinama mirna i stabilna. Iz ove posete videli smo iz prve ruke da uspešno ispunjavaju svoje obaveze u sprovođenju zakona, održavanju mira i obezbeđivanju trajne stabilnosti kao našeg zajedničkog cilja“, naveo je Svećlja na svom Fejsbuk nalogu, podelivši i video zapis ove posete. 

„Institucije Republike Kosovo će nastaviti da obezbeđuju slobodno kretanje za sve građane bez razlike, u skladu sa zakonima na snazi. Sprovešćemo pravedne i zakonite odluke koje su u skladu sa Ustavom Republike Kosovo“ – zaključio je Svećlja. 

Informaciju o poseti Svećlja je podelio sinoć pre ponoći.

Poseta se odvila dan pred satanak političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, nakon čega se očekuje i obraćanje srpskog predsednika javnosti, koje je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, najavio kao „jedno od najznačajnijih“. 

Podsetimo, Svećlja je dan ranije situaciju na Severu opisao kao „krhku“, iznevši optužbe na račun Beograda, navodeći da su barikade 31. jula na severu Kosova podigli pripadnici srpske žandarmerije, a ne građani. On je tvrdio i da postoje indicije da bi se incidenti na severu mogli ponoviti i pre 1. septembra.

Pročitajte još:

Svećlja: Na usluzi sam svakom građaninu Kosova, Srbi nisu “treća lica”

Svećlja posetio prelaz Brnjak

Svećlja posetio sever Kosova: Položio cveće na mestu ubistva Envera Zumberija

Svećlja i Mehaj obišli zaposlene na prelazima Jarinje i Brnjak

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.