Svećlja na srpskom pozvao na preregistraciju vozila: „31. oktobar poslednja šansa“

Dvomesečni proces koji se završava 31. oktobra poslednja je šansa za preregistraciju vozila - jedna je od poruka kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlje.
Image

Svećlja se večeras obratio javnosti na srpskom jeziku, u video poruci, a po isteku prvog dela dvomesečnog procesa preregistacije. 

Srpske registarske oznake gradova na Kosovu i Metohiji ponovo je nazvao „nelegalnim“, a građane pozvao da iskorite proces preregistracije, navodeći i „pogodnosti“.

Podseća da je 31. oktobar rok kada se očekuje završetak procesa preregistacije za sva vozila. 

„Stoga vas pozivamo da ovu priliku iskoristite bez gubljenja vremena. Nakon ovog datuma, vozila sa nelegalnim tablicama neće moći da saobraćaju na teritoriji Republike Kosovo, kao ni na graničnim prelazima“ – naveo je Svećlja, istovremeno dodajući da su „sloboda kretanja, ravnopravnost, ali i vladavina prava na celoj teritoriji, bez razlike“ ostaju „prioritet“. 

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za kosovske medije da je tokom prvih mesec dana dvomesečnog roka preregistravano 9 automobila sa srpskih registarskih oznaka na „RKS“ tablice. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.