Svećlja: Uhapšeno lice iz Zubinog Potoka tereti se i za ubistvo pripadnika EULEX-a, prebijanje Srba i oštećenje njihove imovine

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da se juče uhapšeni M.B. (1987) iz Zubinog Potoka tereti između ostalog i za ubistvo pripadnika EULEX-a, ...
Image

Svećlja tvrdi da “Beograd želi da destabilizuje delove Kosova u kojima živi srpska zajednica”.

„Oni nastavljaju da štite i veličaju kriminalce koji vrše krivična dela na Kosovu. Jedan od takvih je i M.B. – lice poznato bezbednosnim institucijama kao kriminalac, aktivni član ilegalne strukture 'Civilna zaštita' i drugih terorističkih grupa“, naveo je Svećlja u objavi na Facebook nalogu.

Istakao je da je uhapšeni muškarac iz Zubinog Potoka “heroj za strukture Srbije, zbog veština prikazanih u kriminalnim radnjama”.

„On je i jedan od bliskih saradnika Milana Radoičića. Osim što je palio automobile na severu, vatrenim oružjem ranio pripadnike Kosovske policije, oštetio našu kritičnu infrastrukturu, ilegalno prelazio granicu, premlaćivao državljane Srbije, učestvovao je i u oštećenju imovine Srba i pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga. Osumnjičen je i za ubistvo pripadnika EULEX-a“, naglasio je Svećlja.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova izneo je tvrdnje da je “hapšenje M.B. uzdrmalo temelje Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju”.

„Javno koriste jezik pretnji. Čak pozivaju na pobunu i građansku neposlušnost zbog hapšenja zločinca. Pozivanje na ustanak i otpor je teško krivično delo u Republici Kosovo“, dodao je Svećlja.

Kazao je da “kosovske institucije ni na koji način neće dozvoliti da bezbednost građana na severu bude ugrožena, da se oni osećaju uplašeno ili da budu napadani od strane bilo koga”.

„Svaka kriminalna grupa, bez obzira na etničku pripadnost – suočiće se sa snagom zakona, bez ikakvog kompromisa“, naveo je Svećlja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.