Savindan proslavljen i u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorađa u Prizrenu, u prisustvu velikog broja vernika, svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. 
Image

Posle liturgije i svečanog programa, uručena je novaćana pomoć mladim bogoslovcima koju tradicionalno obezbeđuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Ovi divni, mladi ljudi predstavljaju svetionik, ne samo Sirinićke i Sredačke župe, već i ponos države Srbije. Nažalost, svi smo mi svedoci kako je naša Bogoslovija izgledala nakon martovskog pogroma, ponosni smo na to kako izgleda danas, ponosni smo i na našeg episkopa, na Vladu Srbije koja je mnogo uložila i koja svake godine ulaže u obnavljanje naših svetinja, ali nekako najponosniji i najradosniji smo što se upravo tim obnovljenim svetinjama obnavlja i život“ – kazala je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Milena Parlić, nakon svečanosti.fKosovo

Obeležavanju praznika prisustvovali su i iguman manastira Sveti Arhangeli Mihajlo, zamenica direktora kancelarije za KiM Dušica Nikolić, gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, kao i predsednik srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.