12:23, 26.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Svetosavska akademija večeras u Mitrovačkom dvoruPovodom obeležavanja Savindana, svečana akademija biće održana večeras od 18 časova u Mitrovačkom dvoru najavili su organizatori ove tradicionalne manifestacije. 

svetosavska-akademija-veceras-u-mitrovackom-dvoru

Radio Kontakt Plus

Prema rečima direktora gradske biblioteke "Vuk Karadžić“ Milana Mihajlovića, ovo je prilika da se pozove sav verni narod i da se ispuni sala jer će imati šta i da se vidi i da se čuje.

"Na programu će biti Svetosavska beseda koju će kazivati književnik i novinar Živojin Rakočević, a takođe ćemo uključiti decu školskog i predškolskog uzrasta, hor muzičke škole "Miodrag Vasiljević“ i crkveni hor "Branislav Nušić“. U umetničkom delu programa svoje stihove će kazivati pesnikinja Milica Bakrač iz Nikšića, uz pesmu profesorke muzičkog vaspitanja Jelene Spirić“, kazao je Mihajlović.

Svetosavska akademija organizovana je sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog vladike Teodosija, uz učešće gradske biblioteke i crkvene opštine, a pod pokroviteljstvom Privremenog opštinskog organa Kosovska Mitrovica.
 


Tagovi: MitrovicaPraznikKosovoSPC

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020


Najnovije