10:04, 27.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Svetosavski bal: Pokažimo mladim generacijama šta su vera, ljubav, praštanje i kako se bori za znanje i za pravduSvetosavski bal za škole iz Kosovske Mitrovice, održan je sinoć u Zvečanu, a domaćin je bila Medicinska škola sa Domom učenika.

svetosavski-bal-odrzan-sinoc-u-zvecanu

Radio Kontakt Plus

Direktorka Medicinske škole, Marina Biševac istakla je da je Sveti Sava slava svih nas, te da će on živeti sve dok budemo sledili njegovo delo, ali ne kao obavezu, već zaostavštinu budućim generacijama.

“Trudimo se da svojim delom i svojim primerom pokažemo mladim generacijama kako se neguje vera, kako se bori za znanje, za pravdu. Pokažimo im šta je to vera, ljubav, praštanje, dostojanstvo, čast, skromnost i duhovno bogatstvo. Želim da radost ove naše Svetosavske večeri svi ponesete u vaše domove. Da vaša srca budu ispunjena ljubavlju, nadom, skromnošću, smirenošću i iznad svega milosrđem” - rekla je Biševac.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, istakao je da uvek treba slediti put Svetog Save - put sloge, jedinstva i istrajnosti.

“Praštajmo, budimo ljudi, a pre svega pružimo ruku pomirenja. Ne dozvolimo da nas bilo ko svađa, jer iz svađe samo se zlo rađa. Pomažimo jedni drugima. Ne zaboravimo da u našem komšiluku postoje ljudi koji su možda sada gladni. Zaboravljamo i previše smo svi sebi dali za pravo to da smo bitni. Ne zaboravimo da je bitnost onoliko koliko dajemo, a ne koliko uzimamo” - rekao je Spirić.

U znak solidarnosti, angažovanja i uspešnog osposobljavanja novih generacija, Spirić je svim školama iz Kosovske Mitrovice uručio statue kneza Lazara.

Na samom početku Svetosavskog bala, prerezan je slavski kolač, koji je za sledeću godinu preuzela OŠ “Branko Radičević”.

Hor i učenici Medicinske škole izveli su prigodan program, nakon kojeg je goste zabavljala estradna umetnica Merima Njegomir.  Tagovi: PraznikKosovoSPCZvečan

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije