11:46, 22.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Tači može Kosovu da pripoji i Jamajku ili Tahiti"Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je njegov san da "preševsku dolinu" pripoji Kosovu, rekavši da se to nikada neće ostvariti i da je odlično što Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike.

taci-moze-da-sanja-da-kosovu-pripoji-i-jamajku-ili-tahiti

Foto: Kancelarija za KiM

„Opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije. Hašim Tači može da sanja i tome kako će Кosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi“, navodi se u Đurićevom saopštenju.

Đurić je kazao i da između pomenutih opština i Kosova neće biti administrativnih prelaza.

„Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Кosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Кosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije“, dodaje se u saopštenju.


Tagovi: Hašim TačiMarko ĐurićKancelarija za KiM

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije