21:01, 03.11.2019Izvor: KoSSev

Tači: Ne ponavljajte greške iz 90-ih, Balkan je uvek pretnja za mirKosovski predsednik, Hašim Tači, obratio se danas liderima Evropske unije, izrazivši nadu da neće ponoviti ono što on vidi kao greške njihovih prethodnika iz 90-ih i da će se više angažovati u regionu Zapadnog Balkana.

taci-ne-ponavljajte-greske-iz-90-ih-balkan-je-uvek-pretnja-za-mir

Foto: Top Vesti

Tači je preneo, kako navodi, utisak lidera Zapadnog Balkana sa prošlonedeljne večere sa odlazećom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federikom Mogerini – „masivno razočaranje nezainteresovanošću EU za region Zapadnog Balkana“.

Na Kosovu se takav stav reflektuje u stavu prema viznoj liberalizaciji, koja i dalje nije odobrena, iako je Kosovo, kako tvrdi Tači, ispunilo sve kriterijume. Ovaj korak izostaje zbog nedostatka jedinstva u EU, ali Tači poručuje i to da Kosovo nema drugu budućnost sem evropske.

„EU i njeni lideri, u ovom trenutku nedostatka vizije, moraju da dokažu da neće ponoviti greške lidera EU početkom 90-ih u vreme jugoslovenske krize. Jer, na Zapadnom Balkanu uvek postoji opasnost po mir, sigurnost i stabilnost“, rekao je on u videu objavljenom na društvenim mrežama, prenose kosovski mediji.


Tagovi: Hašim TačiEULiberalizacija viza

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije