11:39, 23.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači otputovao u SAD, sastanci sa zvaničnicima američke upraveKosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke uprave.

taci-otputovao-u-sad-sastanci-sa-zvanicnicima-americke-uprave

ZPRK

Sjedinjene Američke Države su ponovo usredsredile pažnju na događaje na Kosovu i u regionu, angažujući se na postizanju konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije, kako bi se otvorio put stranim investicijama i ekonomskom razvoju, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovskog predsednika. 

Pre polaska u SAD, Tači je rekao da "Kosovo ima sreće što su Sjedinjene Američke Države i dalje posvećene Kosovu, miru, stabilnosti i prosperitetu Kosova i čitavog regiona", te ukazao na prijateljstvo i, kako je naveo, specijalni odnos sa SAD.

"Rukovodstvo američkog predsednika Trampa, podrška sekretara Pompea i direktno angažovanje posebnog izaslanika, ambasadora Grenela, za nas su ohrabrujući" - rekao je Tači. 

Tači će, kako je najavljeno iz njegovog kabineta, u Vašingtonu održati prezentacije i učestvovaće na dve debate o dešavanjima na Kosovu i u regionu, u Brookings instituciji i u američkom atlantskom istrazivačkom centru u oblasti međunarodnih poslova Atlantic Council, a održaće i think-tanks sastanke o uticaju spoljne politike SAD. 

Tači će govoriti o dostignućima i prioritetima Kosova, kao i o izazovima i mogućnostima na putu evroatlantskih integracija. 


Tagovi: SADHašim Tači

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije