21:31, 15.09.2020Izvor: RTK, RTK2

Tači: Samo SAD mogu da donesu sporazum o uzajamnom priznanjuKosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da samo Sjedinjene Američke Države mogu da donesu sporazum o uzajamnom priznanju između Kosova i Srbije i  da su svi ostali napori uzaludni.

taci-samo-sad-mogu-da-donesu-sporazum-o-uzajamnom-priznanju

Info služba kosovskog predsednika

Povodom jevrejske Nove godine, Tači je rekao da je sporazumom o ekonomskoj normalizaciji, postignutim 4. septembra u Beloj kući, američki predsednik „postigao nemoguće“.

„Ono što nas čini veoma srećnim i ponosnim, nakon mnogih napora ovo međusobno priznanje dogodilo se u Beloj kući, pa je došlo preko Vašingtona. Imaćemo više mira. U vreme kada je to započeo (američki izaslanik za dijalog) Ričard Grenel, bili smo vrlo skeptični. Kada je pokušao da ostvari ovo što se sada dogodilo, imali smo nadu i optimizam da je to prava adresa i da može biti finalizovan u Beloj kući. Predsednik Tramp se potrudio da to omogući. Radio je ono što drugi nisu radili 20 godina. Iako se može videti da se ekonomska normalizacija može dogoditi u Vašingtonu, uveren sam da se može dogoditi i politička normalizacija, a uzajamno priznanje može se dogoditi samo u Vašingtonu. Ostali pokušaji su uzaludni. Oni su gubljenje vremena“, rekao je Tači.

Dodao je da očekuje da će priznanje Kosova od strane Izraela biti od koristi i zemljama u regionu.

Istakao je da Kosovo stoji uz Izrael u borbi protiv terorizma i ekstremizma.
 


Tagovi: SADHašim TačiSporazum BG - PRIzrael

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije