Tahiri iz Pariza: „Bliži se članstvo Kosova u SE“

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova u kosovskoj skupštini, Besnik Tahiri, naveo je da je učestvovao u radu dva komiteta Saveta Evrope u Parizu, navevši da se ...
Image

„Bliži se članstvo Kosova u Savetu Evrope! 

U Savetu Evrope, u Parizu, učestvujem u radu dva odbora: Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj, kao i Odbora za ravnopravnost i antidiskriminaciju. 

U ovim odborima sam se bavio pitanjima u vezi sa potrebom članstva Kosova u Savetu Evrope, istovremeno sam predstavio politike i pitanja koja su od interesa za ovu instituciju.

U Komitetu za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj, osvrnuo sam se na potrebu za snažnijom podrškom Kosovu u sektoru električne energije. Nema logike da Kosovo bude najbogatija zemlja ugljem, dok se od ove zemlje traži da ne ulaže u ugalj i da joj se ne pomaže. Ako moramo da sačuvamo životnu sredinu, potrebna nam je i podrška međunarodnih institucija, posebno evropskih.

Zadovoljstvo je biti predstavnik Kosova i baviti se temama koje pomažu građanima Kosova. Bliži se članstvo Kosova u Savetu Evrope. Verujem da će Kosovo vrlo brzo biti deo ove institucije, posebno imajući u vidu da ruski uticaj opada“ – naveo je Tahiri na svom Fejsbuk nalogu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.