12:39, 05.04.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Tanin pozvao na poštovanje ljudskih prava na Kosovu u borbi protiv Kovida-19U svetlu mera koje su preduzete i trenutnog vanrednog stanja u javnom zdravlju, specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin, hitno je pozvao sve kosovske institucije i aktere da poštuju ljudska prava u borbi protiv Kovida-19.

tanin-pozvao-na-postovanje-ljudskih-prava-na-kosovu-u-borbi-protiv-kovida-19

Foto: TANJUG/Zoran Žestić

Specijalni predstavnik generalnog sekretara je podvukao važnost odgovora na izazove vezane za ljudska prava, koji proizilaze iz trenutne zdravstvene krize i mera da se ona zaustavi, saopšteno je iz Kancelarije za medije UNMIK-a.

Ohrabrio je sve institucije i aktere da budno prate moguće slučajeve stigmatizacije i diskriminacije vezane za borbu protiv Kovida-19 i pozvao na inkluzivan odgovor, kako bi se osiguralo da niko nije izostavljen, navodi se u saopštenju.

Šef UNMIK-a je takođe ponovio poziv kosovske Agencije za zaštitu ličnih podataka da se poštuje pravo pacijenata na privatnost i uzdrži od objavljivanja njihovih ličnih podataka, uključujući i od strane medija.

“Uveren da će Kosovo prevazići predstojeće izazove, UNMIK je uz sve institucije i relevantne aktere u borbi protiv Covid-19, dok nastavlja da promoviše i štiti ljudska prava za sve na Kosovu”, istakao je Zahir Tanin.


Tagovi: KosovoMedijiUNMIKKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije