10:00, 06.04.2020Izvor: RTS

Telefonski razgovor Vučića i Tanina o Covid-19 na KosovuPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu Zahirom Taninom, pre svega o posledicama pandemije Covid-19 na KiM i u regionu.

telefonski-razgovor-vucica-i-tanina-o-covidu-19-na-kim

Foto: Tanjug (arhiva)

Zahir Tanin je izrazio žaljenje zbog žrtava zarazne bolesti u Srbiji i podržao predsednika Vučića u borbi protiv njenog širenja.

Predsednik Srbije je rekao da je zabrinut zbog širenja bolesti na Kosovu i Metohiji i izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na KiM, ali i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima kosovskih institucija u Prištini u zaustavljanju Covid-19.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o političkoj i bezbednosnoj situaciji na KiM, povodom predstojeće sednice Saveta bezbednosti posvećene izveštaju generalnog sekretara UN o radu Unmik, koja će biti održana putem video konferencije.

Predsednik Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu Unmika, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od stabilne.


Tagovi: KosovoAleksandar VučićUNUNMIKKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije