14:45, 06.07.2020Izvor: N1, Radio Kontakt Plus

Testiranje sumnjivih uzoraka iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje ponovo u VSI KraljevoVeterinarski specijalistički institut u Kraljevu, od danas ponovo počinje sa analizama briseva na korona virus.

testiranje-sumnjivih-uzoraka-iz-mitrovice-ponovo-u-vsi-kraljevo

REUTERS/Marko Djurica

Rezultati će se čekati 24 sata, što je znatno kraće nego do sada, a pokrivaće se područja Kraljeva, Novog Pazara i Kosovske Mitrovice, saznaje N1.

Ovu informaciju je za Radio Kontakt Plus potvrdio specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

"Već danas uzorci se šalju za Kraljevo. I narednih dana, svakog dana ćemo raditi... 60 uzoraka je kvota koja je sasvim dovoljna za našu teritoriju, tako da ćemo pokriti sve indikacije kod ljudi koji su se ovih dana javljali domovima zdravlja", dodao je dr Antonijević.

Dnevni kapacitet VSI u Kraljevu biće obrada oko 180 uzoraka, koje će dopremati Zavodi za javno zdravlje iz pomenutih gradova.  

Podsetimo, VSI je već bio angažovan u otkrivanju korona virusa u aprilu i maju, i tada su pokrivali čak pet okruga, a dnevno se obrađivalo oko 200 uzoraka.


Tagovi: Korona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije