Todić i Simić podnose tužbu protiv medijskog radnika i kosovskog ministra lokalne samouprave

Zoran Todić i Slavko Simić podnose zajedničku tužbu protiv medijskog radnika i kosovskog ministra lokalne samouprave.
Image
Foto: Alo.rs

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić, podneće sutra zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pljeurata Saljihua (Pleurat Salihu) i kosovskog ministra lokalne samouprave Eljberta Krasnićija (Elbert Krasniqi), zbog kako navode, lažnih opužbi na njihov račun.

Zoran Todić i Slavko Simić danas su sa svojim advokatom Nebojšom Vlajićem sastavili zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pljeurata Saljihua koji ih je na svom Fejsbuk profilu i u pojedinim medijima iz Prištine doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna.

Takođe, advokat Todića i Simića tužbom će obuhvatiti i ministra lokalne samouprave u Vladi u Prištini Eljberta Кrasnićija zbog optužbi koje je objavio na njihov račun na društvenim mrežama i u nekim od medija iz Prištine, označivši ih da su “organizovali kriminalne bande”. Krasnići je to izjavio nakon što je 16. juna došlo do incidenta tokom odlaska ovog ministra iz Leposavića i kada je bačena šok-bomba u neposrednoj blizini novinara koji izveštavaju na albanskom jeziku, nakon čega su i fizički napadnuti.

Iz Srpske liste odbacuju ove optužbe.

“Reč je o apsolutnim lažima koje predstavljaju direktnu i nedopustivu pretnju i crtanje mete na čelo kako Todiću i Simiću, tako i svim građanima Leposavića koji se tri nedelje okupljaju da mirno brane svoja osnovna ljudska prava”, navodi se u saopštenju iz Srpske liste.

Jedini cilj ovakvih pretnji, ocenjuju iz Srpske liste, jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se “Кurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi”.

S tim u vezi, dodaje se u saopštenju, pravni zastupnik Todića i Simića tužbu će podneti sutra.

U saopštenju se ističe da su predstavnici opštine Leposavić u ime Srpske liste “jasno i nedvosmisleno osudili svaki napad na novinare i istakli da je takvo ophođenje nedopustivo, te da su se uvek i u svakoj prilici vodili isključivo takvim načelima”.

“Srpski narod na severu Кosova i Metohije mesecima trpi svakodnevnu represiju i teror Aljbina Кurtija i brutalnost pripadnika njegovih specijalnih jedinica Кosovske policije koji na brutalan način maltretiraju miroljubivi srpski narod, izazivaju tenzije i hapse Srbe bez ikakvih dokaza i krivice, kao u slučaju D. O, R. P, M. M, N. V. i D. S. koji stradaju bez ikakve krivice”, kaže se u saopštenju.

“Činjenice koje mogu da potvrde i pripadnici i predstavnici misije КFOR jeste da građani Leposavića gotovo tri nedelje mirno i dostojanstveno protestuju ispred zgrade opštine, kao i da su Todić i Simić u više navrata pregovarali sa predstavnicima КFOR-a upravo s ciljem smirivanja tenzija na terenu koje podiže Priština svojim jednostranim akcijama i stalnim provokacijama”, stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Krasnići: „Kriminalne bande“ sprečile sastanak Hetemija sa novoimenovanim direktorima

Ministar iz Prištine napustio zgradu opštine Leposavić, Srbi odgovorili jajima i farbom, rasterani šok-bombom


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.