19:26, 23.01.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Todosijević sa predstavnicima NSZ o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2020.Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević i njegovi saradnici, ugostili su danas direktorku Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za Kosovo i Metohiju, Vericu Ćeranić i direktora filijale Кosovska Mitrovica, Miloša Milosavljevića. Tema sastanka je bila sprovođenje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu. 

todosijevic-sa-predstavnicima-nsz-o-lokalnom-akcionom-planu-zaposljavanja-za-2020

Foto: Opština Zvečan

Na osnovu plana, biće formiran savet za izradu akcionog plana za zapošljavanje na teritoriji opštine Zvečan, navodi se u saopštenju ove opštine.

"Mere aktivne politike zapošljavanja i saveta za zapošljavanje Opštine Zvečan, kroz izuzetnu saradnju sa NSZ i ostalim ustanovama, organizacijama i udruženjima iz oblasti zapošljavanja, biće sprovedene Lokalnim akcionim planom za zapošljavanja Opštine Zvečan za 2020. godinu. Mere predviđene ovim planom su program stručne prakse i javni radovi u cilju angažovanja što više lica koja se nalaze na evidenciji NSZ", dodaje se u saopštenju. 

Kako se navodi, na teritoriji opštine Zvečan, trenutno se nalazi 1.120 nezaposlenih lica.

"Opština Zvečan će kao i svake godine za sprovođenje aktivne politike za zapošljavanje izdvojiti određena sredstva za realizaciju Lokalnog akcionog plana", ističe se u saopštenju.

Prema rečima predstavnika NSZ, rok za dostavu plana je 18. februar, nakon čega se prosleđuje nadležnom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na dalje rešavanje. Po donošenju odluke od strane resornog Ministarstva, biće potpisan sporazum sa lokalnom samoupravom i krenuće se u realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu, stoji u saopštenju.


Tagovi: ZvečanIvan TodosijevićNSZ

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije