09:04, 16.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Tri godine od ubistva Olivera Ivanovića: Mitrovica nikada neće biti slobodan grad dok se ne saznaju nalogodavci i počiniociPaljenjem sveća i polaganjem cveća, danas je ispred prostorija Građanske incijative „Srbija, demokratija, pravda”u Kosovskoj Mitrovici, obeležena treća godišnjica ubistva Olivera Ivanovića.

tri-godine-od-ubistva-olivera-ivanovica-mitrovica-nikada-nece-biti-slobodan-grad-dok-se-ne-saznaju-nalogodavci-i-pocinioci

Radio Kontakt Plus

Članovi porodice, stranačke kolege, sugrađani i prijatelji, okupili su se simbolično u 8 sati i 15 minuta, jer je u to vreme pre tri godine Oliver Ivanović ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Na pitanje “ko je ubio Olivera Ivanovića” i nakon 1.095 dana, još uvek nema odgovora.

“Uvek je teško da stojimo na ovom mestu kad god palimo sveće, naročito kada su godišnjice. Mitrovica nikada neće biti slobodan grad dok ne budemo saznali ko su ubice i nalogodavci”, istakao je prijatelj Olivera Ivanovića, Dejan Nedeljković.

Marko Jakšić, bivši član Ivanovićeve stranke, kaže da se stiče utisak da nadležni rade na tome da se sam čin ovog gnusnog dela zaboravi. 

“I ovo malo građana Kosovske Mitrovice, članovi njegove porodice će uvek iznova i iznova podsećati i Beograd i Prištinu i međunarodnu zajednicu na strašno ubistvo koje se desilo na ovom mestu i tražiti da se sazna potpuna istina. Bojim se da mi tu istinu nećemo saznati sve do trenutka dok se neke nove vlasti u Beogradu ne budu pojavile, a onda očekujem taj trenutak koji će nama omogućiti da saznamo ko su nalogodavci i ko su neposredni izvršioci ovog krivičnog dela i olakšati porodici da najzad nađe kakav-takav mir”, poručio je Jakšić.

U Kosovskoj Mitrovici, trogodišnji pomen biće obeležen i u 10h polaganjem cveća i paljenjem sveća na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen, saopšteno je prethodno iz GI SDP.

Milena Popović, udovica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, obeležila je tri godine od njegovog ubistva u Hramu Svetog Save u Beogradu, gde je služen pomen.

Pomenu su, između ostalih, prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i bivši ministar Zoran Đorđević.

Sa druge strane, brat pokojnog Olivera, Miroslav Ivanović sa porodicom će obeležiti treću godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića danas u 11 sati na Novom groblju u Beogradu. 

Građani, javne ličnosti i predstavnici opozicionih stranaka, okupiće se ispred crkve Svetog Marka u Beogradu u 17 sati.Tagovi: Oliver IvanovićMitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije