20:11, 16.01.2021Izvor: GračanicaOnlajn

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštiniU trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".

tri-srpska-politicka-subjekta-u-trci-za-poslanike-u-kosovskoj-skupstini

Radio Kontakt Plus

Za 120 mesta u parlamentu Кosova, 21 politička stranka, dve koalicije i pet građanskih inicijativa, kandidovalo je 1.079 kandidata, izjavio je portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi na konferenciji za medije.

„CIК će poslati zahtev za verifikaciju kandidata u šest institucija. Planiramo da liste kandidata pošaljemo na verifikaciju do 18. januara, a odgovor očekujemo do 20. januara, kao i to da ceo postupak bude završen do 31. januara“, rekao je Eljezi.

Za parlamentarne izbore, koji će se održati 14. februara, listu kandidata su predala tri politička subjekta koji okupljaju Srbe. Osim Srpske liste, za mesta u kosovskoj skupštini će se nadmetati i kandidati Građanske inicijative "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanske inicijative "Srpski demokratski savez".

Za izbore se kandidovala i Građanska inicijativa Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić.


Tagovi: IzboriKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije