16:14, 27.02.2020Izvor: Koha, Radio Kontakt Plus

Tužilaštvo naložilo obdukciju tela muškarca ubijenog kod PećiIako su prištinski mediji izvestili da je Ćerim Keljmendi, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova,  prošle noći kod Peći ubijen pa zapaljen u automobilu marke "folksvagen pasat", portparol Osnovnog tužilaštva u tom gradu Škodran Nikći naveo je da identitet te osobe još nije utvrđen.

tuzilastvo-nalozilo-obdukciju-tela-muskarca-ubijenog-kod-peci

Bujar Terstena (RFE/RL)

Nikći  je rekao da se sumnja da je žrtva prvo ubijena iz vatrenog oružja, a da je potom njegov automobil zapaljen, objavila je prištinska KTV. 

On je na konferenciji za novinare rekao da identitet žrtve ne može biti utvrđen dok ne bude obavljena obdukcija i upoređivanjem DNK sa članovima porodice, navodi KTV. 

Institut za sudsku medicinu u Prištini dobio je nalog tužilaštva da pokrene postupak obdukcije žrtve ubistva u Peći, navodi Koha. 

Nalog je primljen danas  popodne, saopšteno je za Kohu sa ovog instituta.

Prethodno je direktor instituta Arsim Grdžaliju rekao da čekaju ovaj nalog, a da je telo žrtve ubistva u Peći stiglo u mrtvačnicu u sredu ujutro.

Za potvrdu identiteta žrtve za koju se sumnja da je Ćerim Keljmendi, potreban je forenzički izveštaj.

Policija u Peći danas je saopštila da čeka forenzički izveštaj kojim bi se potvrdio identitet žrtve.

Žrtva je pronađena spaljena u automobilu u Peći iza ponoći.

Kosovski mediji preneli su ranije danas da je u selu Zahać kod Peći ubijen bivši pripadnik „OVK“, Ćerim Keljmendi, jedan od prvih pripadnika „OVK“ i brat Ibrahima Keljmendija, jednog od vođa „Narodnog pokreta Kosova“.


Tagovi: KosovoPećOVKUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije