„Tvrdnje o bespilotnim letelicama izgovor da se poveća broj trupa srpske vojske na granici sa Kosovom“

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je da nije tačno da su na području Merdara i u okolini Raške primećeni dronovi koji su osmatrali kasarne i položaj Vojske Srbije.
Image

Mehaj je u objavi na društvenoj mreži Facebook naveo da je plasiranje takvih informacija u javnost „samo izgovor za povećanje broja trupa srpske vojske oko granice sa Kosovom i sredstvo za širenje panike među građanima obe države“.

„Pokušavaju da destabilizuju Republiku Kosovo ulivajući strah u srpsku zajednicu, među naše građane, govoreći da slede nasilne mere prema svima onima koji koriste nelegalne srpske registarske tablice, jer su u suprotnosti sa sporazumom proizašlim iz briselskog dijaloga“, napisao je Mehaj.

Mehaj uverava građane da „proces registracije ima za cilj zakonitost, povećanje bezbednosti u saobraćaju, te da nije usmeren ni na jednu etničku grupu“.

„Vojska Republike Kosovo garantuje zaštitu svih naših građana. Svaka naša akcija je u punoj koordinaciji sa našim saveznicima, u odbrani teritorijalnog integriteta i evropskih demokratskih vrednosti“, poručio je Mehaj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.