U Bondstilu izvršena primopredaja dužnosti; KFOR spreman da interveniše ukoliko bezbednost i sloboda kretanja budu ugroženi

U kampu Bondstil izvršena je primopredaja dužnosti u sredu. Američki pukovnik Kristofer Samulski preneo je nadležnost regionalne komande KFOR-a Istok na američkog pukovnika Krisa M. Mabisa.
Image

Ceremoniji je prisustvovao i komandant KFOR-a, general-major Anđelo Mikele Ristuća. 

On se zahvalio odlazećem komandantu komande Istok za njegov doprinos KFOR-ovoj „suštinskoj misiji“, te je, kako navode iz KFOR-a, takođe „istakao važne izazove koji su pred nama“. 

„Komandant KFOR-a je istakao potrebu da se nastavi sa očuvanjem bezbednosti širom Kosova u skladu sa mandatom KFOR-a u UN. General-major Ristuća je naglasio kako jednostrane akcije dezinformacija i optužujuća retorika predstavljaju rizik za trajnu stabilnost, na Kosovu i širom regiona“ – navodi se. 

On je takođe istakao da je KFOR fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata – da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. 

„Trupe KFOR-a pomno prate situaciju na terenu i potpuno su spremne da intervenišu ukoliko stabilnost, bezbednost i sloboda kretanja budu ugroženi, u skladu sa našim mandatom UN“ – naveli su iz KFOR-a. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.