08:18, 27.08.2020Izvor: Beta / B92

U Briselu danas nastavak dijaloga o ekonomskim temamaU Briselu će danas biti održan ekspertski sastanak, u okviru političkog dijaloga Beograda i Prištine, a dve strane će predstavljati direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i kosovski koordinator za dijalog, Skender Hiseni.

u-briselu-danas-nastavak-dijaloga-o-ekonomskim-temama

Foto: Unsplash

Kako je ranije izjavila portparolka EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, Nabila Masrali, posle nastavka na najvišem nivou u julu, "dijalog se nastavlja nizom sastanaka na ekspertskom nivou koji predstavljaju deo tekućeg procesa".

To će biti treći sastanak na ekspertskom nivou, koji sa beogradske strane vodi Marko Đurić, a prištinsku delegaciju predvodi Skender Hiseni.

Oni su se u okviru dijaloga sastali u Briselu u dva navrata, tokom prošlog meseca, odnosno 23. i 30. jula.

Na tim sastancima se raspravljalo o nestalim i raseljenim licima kao i ekonomskim pitanjima.

Đurić, šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je u utorak da će pre sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu, koji treba da bude 4. septembra, biti nastavak tehničkog dijaloga u Briselu, gde će on predvoditi delegaciju Beograda.

Rekao je da će se u Briselu i sada razgovarati o ekonomskoj saradnji i o temi nestalih i raseljenih, kao i da će iskoristiti priliku da čuje stav EU o razgovorima u Vašingtonu.

Kako je objasnio, uzajamno priznanje Srbije i Kosova nikad neće biti na agendi.

"U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život građana na Кosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi", rekao je Đurić, u pisanoj izjavi.

On je dodao da "predsednik vlade institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti ponovo plasira lažne vesti sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga".

"Hoti može, kao i do sada, isključivo da drži monologe na tu temu, ali dijaloga o tome neće biti", rekao je Đurić.


Tagovi: DijalogEUMarko ĐurićEkonomijaKosovoSrbijaSkender Hiseni

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije