16:47, 05.07.2020Izvor: RTS, RTV Kim

U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5hKosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije virusom korona, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

u-cetiri-opstine-na-kosovu-zabranjeno-kretanje-od-21-do-5h

Foto: N1

"U gradovima u kojima postoji veliki broj inficiranih, od večeras u Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu ograničićemo kretanje građana od 21.00 do 05.00", rekao je kosovski premijer Avdulah Hoti nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima zbog naglog rasta broja zaraženih i preminulih na Kosovu.

Hoti je rekao da, s obzirom da restorani, kafići i drugi uslužni objekti ne prate preporuke, preporučeno je da se promeni vreme njihovog rada.

Uslužni lokali, kafići, restorani biće zatvoreni od 21.00 do 05.00 ujutru. Tokom dana u vreme kada lokalima rad bude dozvoljen biće moguće služenje na otvorenom i za poneti.

Broj putnika u javnom prevozu biće prepolovljen.

Hoti je kazao je da će biti smanjen broj angažovanih u institucijama, a biće angažovano samo osoblje na suštinskim poslovima.

Najavio je da će pojedine usluge biti smanjene u zdravstvenim ustanovama.

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da je u poslednja 24 časa zabeleženo 178 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je rekordan broj od početka epidemije.

U poslednjem krugu testirano je 346 sumnjivih uzoraka od kojih je više od polovine bilo pozitivno. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.


Tagovi: Korona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije