Posle blokada puteva, kosovska vlada odlaže primenu najavljenih odluka

00:25 - Vučić: Radimo na smirivanju, nadam da će situacija sutra biti deeskalirana (čitajte u posebnoj vesti)
Image

23:55 – Kosovska vlada: Odlaže se primena odluka (čitajte u posebnoj vesti)

23:36 – KFOR spreman da interveniše ako bude ugrožena stabilnost na severu Kosova (čitajte u posebnoj vesti)

23:00 – Rakić očekuje dolazak komandanta KFOR-a: Tražićemo da štite mir, rezoluciju i narod (čitajte u posebnoj vesti)

22:55 – Prekinuta sirena u Kosovskoj Mitrovici

22:00 – Ponovo sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici 

21:45 – Kosovska policija: Na nekoliko lokacija se čula pucnjava, nema povređenih

Kosovska policija saopštila je da imaju zvanične informacije da se na nekoliko lokacija čula pucnjava iz vatrenog oružja, da su „neki od pucnjeva“ bili usmereni u pravcu policijskih jedinica, te da nema povređenih. Nisu, međutim, precizirali o kojim se lokacijama radi. 

„Takođe su obezbeđene informacije od strane građana da postoje slučajevi privođenja i maltretiranja albanskih građana, kojima su nanešene povrede i materijalne štete na njihovim vozilima od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su deo organizacija koje blokiraju puteve“ – naveli su dalje iz KP-a. 

21:30 – U Rudaru mirno 

U Rudaru je blokada puta u međuvremenu ojačana putničkim vozilma i kamionima natovarenim peskom. A među građanima su bili i drugi politički predstavnici Srba iz redova Srpske liste – Milan Radojević, Ivan Todosijević, Ivan Zaporožac.

 

21:15 – Mirno i u južnom delu Kosovske Mitrovice

U južnom delu grada situacija je takođe mirna. S južne strane mosta nalazi se više parkiranih vozila policije, a na samom mostu više vozila karabinjera. Građani sa južne strana grada šetaju u manjim grupicama u blizini mosta, gde su pripadnici policije sve vreme prisutni. 

21:10 – U Kosovskoj Mitrovici mirno  

U Kosovskoj Mitrovici je mirno. Lokali i kafići su zatvoreni. Na ulicama su u manjem broju građani koji šetaju. U nastavku fotografije koje smo zabeležili. 

21:00 – Kurti: Vučić i Petković odgovorni za nemire (čitajte u posebnoj vesti)

20:30 – Sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici prekinuta 

Posle gotovo tri sata, sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici je prekinuta.  

20:10 – Među okupljenim građanima u Rudaru i gradonačelnik Zvečana i vd KBC-a

Među okupljenim građanima na blokadi u Rudaru nalaze se i gradonačelnik Zvečana, Dragiša Milović i vršilac dužnosti Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, Zlatan Elek.

Milović je prethodno prisustvovao sastanku političkih predstavnika Srba sa KiM i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića, u Raški. 

20:00 – Petković: Odluke Prištine neprihvatljive za Beograd (čitajte u posebnoj vesti)

19:20 – Kosovska policija: Jarinje i Brnjak zatvoreni 

Kosovska policija je saopštila da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza. Saopštenje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici policije. 

19:10 – Situacija u Rudaru mirna, sirene u Kosovskoj Mitrovici i dalje traju

Kako javlja reporter Radio Kontakt Plusa sa terena, situacija u Rudaru je mirna. Put je blokiran nedaleko od Krsta. Blokada je napravljena kamionima od kojih su pojedini natovareni zemljom. U blizini blokade je i više vozila hitne pomoći. 

18:50 – Sirene za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici i dalje traju 

18:00-18:30 – Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča – potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. Nešto pre 18 časova u Kosovskoj Mitrovici su aktivirane sirene za uzbunu.

„Putevi su blokirani u Zupču i Rudaru, kako su javile patrole. Za sada je situacija mirna, kako nam je javljeno“, rekao je Hoti, navodeći da za sada nema nikakvih drugih informacija, kao ni zašto je do blokada došlo. 

Sirena u Kosovskoj Mitrovici, u ovim trenucima, u 18.30, i dalje traje. 

Na ulicama grada su okupljeni građani koji stoje i posmatraju. Kroz grad su više puta prolazila vozila hitne pomoći. 

Sirene su se oglasile tokom trajanja sastanka političkih predstavnika Srba sa Kosova i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića, koji se održavao u Raški.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.