12:58, 05.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

U Pasjanu rođeno pet beba u jednom danuU Zdravstvenom centru Gnjilane-Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu, juče je rođeno pet beba, što je rekord od 2015. godine kada je ovo porodilište otvoreno. 

u-pasjanu-rodeno-pet-beba-u-jednom-danu

Foto: Kancelarija za KiM

Na svet su došla tri dečaka i dve devojčice i to sa teritorije Кosovskog Pomoravlja - Кlokot, Gornje Кusce, Mozgovo, Zebince i Ropotovo, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Direktor ovog Zdravstvenog centra, dr Zoran Perić, kaže da su bebe na svet došle juče u periodu od 16 do 21 čas i da se sve bebe i njihove majke osećaju odlično. 

“Do sada smo držali rekord sa četiri rođene bebe u jednom danu, a sada smo taj broj nadmašili, na šta smo veoma smo ponosni. Četiri bebe rođene su prirodnim putem, a peta carskim rezom. Dan pre toga imali smo još jedan porođaj i svi su odličnog zdravstvenog stanja”, kaže dr Perić.

Napominje da je od 2015. godine, kada je ovo porodilište otvoreno, u njemu rođeno više od 700 beba. 

“To ne bi bilo moguće da nismo dobili jedno moderno porodilište, opremljeno najsavremenijim aparatima koji su poslednja reč tehnike, a koje nam je obezbedila Vlada Republike Srbije preko naše Кancelarije za Кosovo i Metohiju. Naravno, velika je zasluga i našeg medicinskog kadra.”

Kako ističe, prošle godine, u jeku pandemije korona virusa, u ovom porodilištu je rođena 141 beba, a godinu pre 140. 

“Uveren sam da ćemo ove godine te brojeve nadmašiti”, kaže dr Perić. 

Ovaj Zdravstveni centar daruje svaku bebu neophodnim paketićem za prve dane novorođenčeta. 

Кancelarija za Кosovo i Metohiju svaku novorođenu bebu daruje sa 10.000 dinara jednokratne pomoći da bi i na taj način podržala roditeljstvo i pronatalitetnu politiku u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji.


Tagovi: ZdravstvoParteš/PasjaneKancelarija za KiM

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije