19:01, 29.09.2020Izvor: RTV Kim

U Plemetini napadnuto srpsko deteU Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.

u-plemetini-napadnuto-srpsko-dete

Foto: RTV Kim

Po povratku M. V. iz škole, nepoznati Albanci pokušali su dečaka da uvuku u automobil, kazala je njegova majka Bojana Vuksanović.

„Kada se dete vraćalo iz škole, oko 13 časova, na pola puta od škole do kuće Albanci su ga napali. Njih 4-5 je bilo u automobilu, dok su ga dvojica vukli da uđe u automobil. On je uspeo da se izvuče i trčao je ka dvorištu našeg strica, međutim, ta vrata nije uspeo da otvori, pa je ušao u dvorište koje je u vlasništvu druga od mog supruga, i na taj način se spasao", kazala je Vuksanovićeva.

Vuksanovići su slučaj prijavili Kosovskoj policiji, koja im je prema tvrdnji dečakove majke, savetovala da se pokušaj napada ne objavljuje.

„Oni nisu želeli da se to objavi, već su hteli da ostane anonimno. Rekli su da će završiti to“, kazala je Vuksanovićeva, koja ne veruje da će počinioci biti pronađeni, jer sa sa sličnim napadima njena porodica suočava već treći put.

„Meni se to ne dešava prvi put. Treći put nam presreću decu na istom putu, verovatno ne isti počinioci. Ovo je treći put da dolazi do pokušaja otmice naše dece, jer nam je kuća na kraju sela. Pre tri godine su nam opljačkali kuću, kada nismo bili tu. Policija je obavila uviđaj i do dana današnjeg ništa nije rešeno, počinioci nisu pronađeni“, rekla je Vuksanovićeva.

Uprkos pokušajima da više detalja o slučaju ekipa RTV Kim sazna od portparola Kosovske policije Bakija Keljanija, do objavljivanja ove vesti, to nisu uspeli.

Šestočlanu porodicu Vuksanović je današnji incident uznemirio.

„Uplašena sam, svakodnevno razmišljam o njima. Od kada su nam opljačkali kuću, moj suprug koji je bio radno angažovan pri EPS-u u centralnoj Srbiji, ne ide više na posao“, rekla je Vuksanovićeva.

U Plemetini, mešovitom selu u opštini Obilić, živi oko 100 srpskih i tridesetak albanskih porodica.


Tagovi: AlbanciSrbiPolicijaNapadObilić

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije