13:17, 08.05.2020Izvor: RTS

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku liguKošarkaške federacije Kosova i Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima Prištine trebalo da startuje na jesen.

u-pristini-i-tirani-spremaju-zajednicku-kosarkasku-ligu

highlandradio.com

"Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige Kosova i Albanije su u završnoj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove", kazao je za RTS Arben Fetahu, predsednik kosovske košarkaške organizacije.

Naveo je da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa Kosova i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obe strane.

"Namera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke", rekao je Fetahu, ne skrivajući, kako kaže, činjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon završetka pandemije korona virusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednačen.

"Plan je da novi rang takmičenja, bude sličan nekadašnjoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Severne Makedonije i na taj način uključili i njihove klubove", dodao je Fetahu.

Objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.


Tagovi: AlbanijaKošarka

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije