Priština: Održan protest zbog zahteva međunarodne zajednice da se formira ZSO

Nekoliko desetina građana protestovalo je danas ispred zgrade kosovske vlade zbog zahteva međunarodne zajednice da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO).
Image

Protest je počeo u isto vreme kada i sastanak u američkoj ambasadi u Prištini, na kojem se razgovaralo o Zajedinici srpskih opština.

Okupljeni ispred zgrade vlade zatražili su od međunarodne zajednice da „preispita“ svoje stavove u vezi sa formiranjem ZSO.

„Niko na Kosovu ne zaboravlja pomoć Evropske unije tokom borbe za slobodu i izgradnju nezavisnog Kosova. EU treba da zna da su Albanci masovno protiv ZSO, jer su uvereni da će ova nova fragmentacija državu dovesti u istu situaciju kao i Bosnu kroz Republiku Srpsku“, rekao je jedan od govornika.

Učesnici skupa najavili su da će u narednom periodu biti organizovani novi protesti protiv formiranja Zajednice srpskih opština.

„Protesti će svuda biti masovni, mirni i u znak podrške vladi Aljbina Kurtija, koja svim silama radi na očuvanju integriteta i suvereniteta Kosova. Albanci će se boriti da zaustave ZSO i evropske institucije treba da preispitaju svoj stav“, rečeno je na protestu.

Događa je završen bez incidenata.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.