14:55 | 31.01.2023 Izvor: Beta

Priština: Održan protest zbog zahteva međunarodne zajednice da se formira ZSONekoliko desetina građana protestovalo je danas ispred zgrade kosovske vlade zbog zahteva međunarodne zajednice da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO).

u-pristini-protest-zbog-zahteva-medunarodne-zajednice-da-se-formira-zso

Foto: Alban Bujari/KOHA

Protest je počeo u isto vreme kada i sastanak u američkoj ambasadi u Prištini, na kojem se razgovaralo o Zajedinici srpskih opština.

Okupljeni ispred zgrade vlade zatražili su od međunarodne zajednice da "preispita" svoje stavove u vezi sa formiranjem ZSO.

„Niko na Kosovu ne zaboravlja pomoć Evropske unije tokom borbe za slobodu i izgradnju nezavisnog Kosova. EU treba da zna da su Albanci masovno protiv ZSO, jer su uvereni da će ova nova fragmentacija državu dovesti u istu situaciju kao i Bosnu kroz Republiku Srpsku“, rekao je jedan od govornika.

Učesnici skupa najavili su da će u narednom periodu biti organizovani novi protesti protiv formiranja Zajednice srpskih opština.

„Protesti će svuda biti masovni, mirni i u znak podrške vladi Aljbina Kurtija, koja svim silama radi na očuvanju integriteta i suvereniteta Kosova. Albanci će se boriti da zaustave ZSO i evropske institucije treba da preispitaju svoj stav“, rečeno je na protestu.

Događa je završen bez incidenata.
Tagovi: PrištinaProtestZSO

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije