16:38, 24.12.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

U Štrpcu protest zbog hapšenja u policijskoj akciji "Brezovica"Ispred zgrade Opštine u Štrpcu, danas je održan protest građana i članova porodice uhapšenih u policijskoj akciji "Brezovica".

u-strpcu-protest-zbog-hapsenja-u-policijskoj-akciji-brezovica

Foto: Opštinski odbor SNS Štrpce

U spontanom okupljanju, kako se navodi u saopštenju Opštinskog odbora SNS Štrpce, dostavljenom Kontak Plus radiju, učestvivalo je više hiljada građana, koji su došli u znak podrške svojim uhapšenim sugrađanima..

Skupu su prisustvovali aktuelni gradonačelnik Dalibor Jevtić, brat bivšeg gradonačelnika i poslanik Srpske liste u kosovskoj skupštini Branislav Nikolić, kao i članovi porodica uhapšenih. 

Okupljeni su zatražili od Kosovske policije, da prestane sa upadima i zastrašivanjem, te poručili da "u akciji nisu uhapšeni nikakvi kriminalci, niti ratni zločinci, već porodični ljudi", stoji dalje u saopštenju.

Foto: Opštinski odbor SNS Štrpce

"Pozivam zvaničnu Prištinu da ispravi svoju grešku i da do katoličkog Božića oslobodi naše sinove, zetove, očeve i braću. Molim našu braću, molim mog predsednika Vučića da nađe način da naši momci, budu kući još za Novu godinu u zagrljajima svojih porodica i u svojim toplim kućama", poručila je Domenika Pavletović.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić, istakao je da Bratislav Nikolić i ostali uhapšeni nisu sami, te da njima i njihovim porodicama pruža podršku.

"Ono što se desilo pre dva dana, način na koji se desilo i sve što je urađeno je jako loša poruka i znam koliko su pre svega porodice uznemirene, a i svi mi koji živimo ovde. Ovo što ste danas došli je jasna poruka da na miran način želimo da kažemo onima koji to rade, da prestanu da rade takve stvari", kazao je Jevtić.

Na protestu u Štrpcu bilo je vidljivo i prisustvo pripadnika Kosovske policije.

Podsetimo, Tužilaštvo traži određivanje pritvora za desetoro uhapšenih u akciji "Brezovica", a o tome čitajte OVDE.
Tagovi: ŠtrpceBrezovicaKosovska policija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije