09:27, 07.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom



U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.

u-zubinom-potoku-postavljena-cisterna-sa-dezinfekcionim-sredstvom

Foto: Facebook / SO Zubin Potok

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok, ova cisterna predstavlja još jedno od sredstava zaštite u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, potvrdio je juče da su registrovana prva dva slučaja pozitivnih na korona virus u toj opštini.

“Jedan od pacijenata smešten je na Infektivnoj klinicu u Kosovskoj Mitrovici, a drugi u karantin u Studentskom centru. Pacijenti su dobrog opšteg stanja. Trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi šest članova njihovih porodica koji nemaju nikakve simptome “, dodaje Vulović.

On je najavio da od danas u Domu zdravlja u Zubinom Potoku počinje uzorkovanje na korona virus. 

"Spremni smo i nadamo se da neće više biti zaraženih“, poručuje Vulović.

On je tom prilikom istakao i da je studentski dom u Zubinom Potoku sa nešto preko 60 mesta već osposobljen za prijem, ukoliko dođe do povećanja broja inficiranih osoba.

“Još uvek smo stabilni i za sada nema potrebe niti za bilo kakvom panikom, niti za preduzimanjem  radikalnijih mera ",  rekao je Vulović.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u opštini Zubin Potok vrši se svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala.


Tagovi: KosovoZubin PotokKorona virus

Povezane vesti




Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije