Učenici i prosvetni radnici na Kosovu i Metohiji odali počast stradalima u Beogradu

Učenici STŠ "Mihailo Petrović Alas", direktori škola i prosvetni radnici, danas su na platou ove srednje škole zapalili sveće i položili cveće u čast žrtvama napada ...
Image

Načelnik Školske uprave na Kosovu i Metohiji Ivan Zaporožac rekao je da će se sa ovog mesta pomoliti da se napad poput onog u Beogradu ne ponovi.

„Kao što i sami znate, ovo su jako teški trenuci za našu čitavu zemlju. Danas su se svi učenici i nastavnici na prostoru Kosova i Metohije okupili kako bi odali počast nevino nastradilm učenicima i kolegi. Sa ovog mesta, svi ćemo se pomoliti Bogu da se ovakve stvari u našoj zemlji i u našim školama ne ponove“, rekao je Zaporožac.

Zajedničkom molitvom i paljenjem sveća poslednju počast nastradalim đacima i čuvaru beogradske škole “Vladislav Ribnikar“ odali su i učenici i nastavnici STŠ „Zvečan“, O.Š. “Vuk Karadžić”, kao i učenici O.Š. „Branko Radičević“. Učenici i nastavnici ostalih škola na Kosovu i Metohiji su takođe odali počast stradalima u Beogradu.

Zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, od danas je trodnevna žalost u Srbiji. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja. Dan žalosti proglašen je i Republici Srpskoj i u BiH.

Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.