11:04 | 23.03.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Đaci iz Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i Istoka borave na TariNa Tari od 20. do 27. marta borave učenici osnovnih škola iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i Istoka, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

ucenici-osnovnih-skola-iz-mitrovice-zvecana-zubinom-potoku-leposavicu-i-istoku-borave-na-tari

Foto: Kancelarija za KiM

U prirodnim lepotama i obrazovno-zabavnim sadržajima uz učešće animatora, priliku da uživa ima ukupno 50 đaka od III do VI razreda.

U Kancelariji za KiM su kazali da je njihov cilj da se deci iz socijalno ugroženih porodica obezbedi kvalitenije i zdravije odrastanje.

Tokom boravka na Tari učenike je obišla pomoćnica direktora Kancelarije, Svetlana Miladinov, koja je poručila da će institucija koju predstavlja uvek biti čvrst oslonac srpskom narodu na ovom prostoru.

„Boravak na planini je veoma važan - kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima. Nastavićemo sa ovim projektima, jer je osmeh naše dece sa Kosova i Metohije signal da činimo dobre stvari za njih. Važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da im oplemenimo školske dane", kazala je Miladinov.

Putovanje je organizovala Kancelarija za KiM u saradnji sa Centrom dečjih letovališta.
Tagovi: ŠkolaDecaKancelarija za KiM

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije