Učenici Poljoprivredne škole iz Leška boravili u Vrnjačkoj Banji

Učenici i kolektiv Poljoprivredne škole iz Leška bili su na jednodnevnom izletu u Vrnjačkoj Banji, saopšteno je iz Fondacije "Dajane Paunović".
Image

Učenici su bili u prilici da posete obrazovne institucije i druge organizacije u Vrnjačkoj Banji koje su značajne za njihovo školovanje, navedeno je u saopštenju.

Direktorka Fondacije „Dajana Paunović“ kazala je da će nastaviti da podržavaju aktivnosti koje imaju za cilj razvoj mladih, njihovo odrastanje i obrazovanje.

„Mi zaista želimo da mladima, pogotovu onima na Kosovu i Metohiji, pomognemo u svim sferama života. Jasno nam je da se njihova svakodnevica razlikuje od one koju imaju njihovi vršnjaci u Srbiji, ali činimo i činićemo sve da im olakšamo obrazovanje i odrastanje“, rekla je Dajana Paunović.

Profesorka Marija Milanović zahvalila se na pomoći i saradnji pomenutoj organizaciji.

„Deci su bile obezbeđene brojne aktivnosti i pokloni, što im zaista puno znači, a o tome najbolje govore sreća i osmesi na njihovim licima. Nadam se da ćemo ubuduće imati mogućnosti da zajedničkim delovanjem obuhvatimo još dece iz naše opštine, ali i šire“, rekla je Milanović.

Poljoprivredna škola sa domom ućenika čije je privremeno sedište u Lešku, osnovana je 1946. godine u Prištini.

Smerovi koji su na raspolaganju budućim srednjoškolcima su sledeći – veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar, tehničar hortikulture, pekar i cvećar-vrtlar.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.