15:08 | 31.03.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Učenici Poljoprivredne škole iz Leška boravili u Vrnjačkoj BanjiUčenici i kolektiv Poljoprivredne škole iz Leška bili su na jednodnevnom izletu u Vrnjačkoj Banji, saopšteno je iz Fondacije "Dajane Paunović".

ucenici-poljoprivredne-skole-iz-leska-boravili-u-vrnjackoj-banji

Foto: Fondacija "Dajana Paunović"

Učenici su bili u prilici da posete obrazovne institucije i druge organizacije u Vrnjačkoj Banji koje su značajne za njihovo školovanje, navedeno je u saopštenju.

Direktorka Fondacije "Dajana Paunović" kazala je da će nastaviti da podržavaju aktivnosti koje imaju za cilj razvoj mladih, njihovo odrastanje i obrazovanje.

„Mi zaista želimo da mladima, pogotovu onima na Kosovu i Metohiji, pomognemo u svim sferama života. Jasno nam je da se njihova svakodnevica razlikuje od one koju imaju njihovi vršnjaci u Srbiji, ali činimo i činićemo sve da im olakšamo obrazovanje i odrastanje“, rekla je Dajana Paunović.

Profesorka Marija Milanović zahvalila se na pomoći i saradnji pomenutoj organizaciji.

„Deci su bile obezbeđene brojne aktivnosti i pokloni, što im zaista puno znači, a o tome najbolje govore sreća i osmesi na njihovim licima. Nadam se da ćemo ubuduće imati mogućnosti da zajedničkim delovanjem obuhvatimo još dece iz naše opštine, ali i šire“, rekla je Milanović.

Poljoprivredna škola sa domom ućenika čije je privremeno sedište u Lešku, osnovana je 1946. godine u Prištini.

Smerovi koji su na raspolaganju budućim srednjoškolcima su sledeći - veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar, tehničar hortikulture, pekar i cvećar-vrtlar.
Tagovi: LeposavićŠkola

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije