13:51, 07.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Učenici ŠOSO: Zabavna zdrava hrana (FOTO)Učenici i nastavnici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici, izveli su danas priredbu i na izuzetno kreativan način prikazali temu zdrave i nezdrave hrane, koju su obradili u okviru projektno-tematske nastave.

ucenici-soso-zabavna-zdrava-hrana-foto

Radio Kontakt Plus

Učenici su danas kroz bogat program, kostime i kviz znanja prikazali kako se jedna tema može obraditi na mnogo načina, i kako se voće i povrće može pojesti, ali i sabrati ili oduzeti, a gosti, učenici OŠ “Branko Radičević” nagradili su ih aplauzima.

Direktorica Marta Popović kaže da se na ovaj način pokazuje kreativnost i dece i njihovih nastavnika, a kao inspiracija za temu poslužio je Svetski dan zdrave hrane, koji se obeležava u oktobru.

“Ovo je bio jedan način da obeležimo ovu tematsku nedelju, da negde pokažu šta oni mogu i koliko smo svesni šta je zdrava, a šta nezdrava hrana. Drago nam je da su ovde bili njihovi vršnjaci iz OŠ 'Branko Radičević', sa kojima uvek imamo dobru saradnju. Ovo je jedan vid inkluzije i zbližavanja i učenja dece iz zdrave populacije o tome šta sve mogu ova deca i koliko to lepo deluje. I baš njihov aplauz njima i znači. Potrudili smo se da negde pokažemo koliko možemo i da su nam želje velike,” - kazala je Popović. 

Projektno-tematska nastava, kao vid savremenog pristupa obrazovanju, u školi “Kosovski božur” primenjuje se od prošle godine i podrazumeva odabir teme koja se u određenom vremenskom periodu obrađuje kroz ceo nastavni program predviđen za decu i mlade sa posebnim potrebama.Tagovi: MitrovicaKosovoObrazovanje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije