Udruženje novinara Srbije na Kosovu raspisalo konkurs za novinarske nagrade

Udruženje novinara Srbije na Kosovu (UNS na Kosovu) raspisalo konkurs za novinarske nagrade za 2022. godinu. Konkurs je otvoren do 30. decembra. 
Image

Konkurs se raspisuje za novinarske radove objavljene u medijima na Kosovu u periodu od 20. decembra 2021. do 20. decembra 2022. godine.

Nagrade se dodeljuju za najbolja novinarska ostvarenja u tri kategorije: 1. televizijsko novinarstvo (može biti nagrađen i snimateljski rad); 2. novinarstvo na radiju; 3. novinarstvo u štampi (obuhvata internet i agencijsko novinarstvo, kao i fotografiju).

U sve tri kategorije ravnopravno se može kandidovati i uređivanje.

Za nagrade mogu da budu predlagani i da samostalno konkurišu i novinari koji nisu članovi UNS-a ukoliko žive i rade na Kosovu.

U svakoj kategoriji biće dodeljena po jedna nagrada.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani. Predlog sa jasno naznačenom kategorijom nagrade, obrazloženjem i linkovima ka tekstovima, radio i TV prilozima sa kojima se konkuriše treba dostaviti na imejl adresu unskosovo@gmail.com najkasnije do 30. decembra u ponoć.

Svaki autor može konkurisati samo sa jednim medijskim sadržajem. U slučaju da istog autora kandiduje više predlagača, žiri određuje koji će predlog ući u konkurenciju.

UNS na Kosovu raspisuje konkurs u saradnji sa misijom OEBS-a.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.