21:58, 11.11.2020Izvor: KoSSev

Udruženje ugostitelja kosovskoj vladi: Nemate razumevanje za nas, nema kafe za vas„Nemate razumevanje za nas, nema kafe za vas”, poruka je kosovskog Udruženja ugostitelja članovima kosovske vlade sa premijerom na čelu. Reakcija dolazi nakon najave uvođenja novih mera za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa za petak, a kojima će se, kako poručuju ugostitelji, dodatno oslabiti sektor uslužnih delatnosti, izveštava KoSSev.

udruzenje-ugostitelja-kosovskoj-vladi-nemate-razumevanje-za-nas-nema-kafe-za-vas

Foto: Udruženje ugostitelja Kosova/Capture

Udruženje ugostitelja Kosova objavilo je listu „nepoželjnih osoba“ u kafićima i restoranima članova ovog udruženja. Na listi je cela kosovska vlada.

„Udruženje ugostitelja u ime svih članova proglašava Vladu Kosova non grata (nepoželjnom). Nećemo vas usluživati u kafićima, barovima i restoranima. Odluka stupa na snagu odmah”, poručili su.

Udruženje takođe zahteva od vlade, s obzirom da ne pominje finansijsku podršku u slučaju zatvaranja, da izađe sa zvaničnim stavom u vezi sa glavnim zahtevom ugostitelja, a to je stvaranje ekonomskog paketa vrednog najmanje 10 miliona evra.

„Mi kao Udruženje ugostitelja Kosova hitno zahtevamo da vlada izađe sa zvaničnim stavom u vezi sa glavnim zahtevima ugostiteljskog sektora, za stvaranje ekonomskog paketa za ugostiteljstvo, vrednog najmanje 10 miliona evra“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, udruženje je predstavilo i način dizajniranja ovog paketa: 1. Subvencionisanje operativnih troškova do kraja pandemije (pokriće stanarine, plate radnika); 2. Odlaganje rata zajma i otplata prekoračenja po računu do kraja pandemije; 3. Direktno plaćanje za ugostiteljske poslove, prema proceni situacije; 4. Omogućavanje dostava posle 19 časova, čak i u opštinama sa visokim rizikom.

Oni su, u slučaju da ovi zahtevi ne budu ispunjeni u roku od sedam dana, upozorili na oštre reakcije.


Tagovi: ProtestVlada KosovaPrivredaEkonomijaKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije