09:51, 19.08.2020Izvor: Telegraf / Radio Kontakt Plus

Još jedan kosovski tim biće eliminisan iz kvalifikacija za evropska takmičenjaPosle kosovske Drite, koja je izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ista sudbina čeka i FK Prištinu.

uefa-izbacuje-jos-jedan-kosovski-klub

Facebook/FC Prishtina

Kosovski tim doputovao je na Gibraltar sa čak osam igrača zaraženih korona virusom pred meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Linkoln Red Impsa, koji je trebalo da se odigra u utorak.

Prema protokolu, svi igrači iz Prištine testirani su od strane UEFA sertifikovane klinike na samom aerodromu na Gibraltaru, posle čega je utvrđeno da je čak osam članova ekipe zaraženo.

Meč je zbog toga otkazan, a FK Priština je vraćen na Kosovo i sada čeka zvaničnu odluku UEFA, koja će nema dileme, izbaciti i drugi klub sa Kosova zbog kršenja protokola o korona virusu.

FK Priština je izdao i zvanično saopštenje u kome navodi da je 41 član delegacije testiran u Prištini, tri dana pre polaska na meč, prema protokolu UEFA i izrazila sumnju da su rezultati na Gibraltaru bili drugačiji.

"Svi igrači su u redu, iznenađujuće je da niko ne oseća simptome. Stoga će sutra od 9 sati tim biti ponovo testiran u kosovskom Nacionalnom institutu za javno zdravlje", navodi se u saopštenju FK Priština.


Tagovi: FudbalUEFAKorona virusKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije