17:47, 25.09.2020Izvor: Gazeta Express, Beta, N1

Uhapšen i Nasim HaradinajNasim Haradinaj, potpredsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i brat od strica bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja uhapšen je u Prištini, javlja Gazeta Express.

uhapsen-i-nasim-haradinaj

Foto: N1

Haradinaj je priveden nakon obraćanja medijima, kada je rekao da ne priznaje Specijalni sud.

"Mi ne priznajemo ovaj sud. Ovo što se danas dogodilo tera nas na razmišljanje imamo li državu, imamo li državne organe, imamo li parlament, iako znamo šta imamo. Da li imamo Ustav? Da li neko ima pravo da uđe u spavaću sobu bez kucanja, a kamoli u kancelariju bez kucanja. EULEX se prema nama ponaša tako, jer nas ne smatra ljudima. Specijalni sud nije kosovski", kazao je Haradinaj medijima nakon sastanka rukovodstva OVK koji je održan van prostorija organizacije.

Kako piše Gazeta Express, Haradinaja su uhapsili dok je dolazio u Televiziju 7.

Podsetimo, specijalci EULEX-a uhapsili su danas predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija.

Kako je naveo pre hapšenja Haradinaj, Gucati će biti poslat u Hag, gde je sedište Specijalizovanih veća za ratne zločine na Kosovu.

Specijalci EULEX-a su oko 12 časova počeli pretres prostorija Organizacije veterana OVK. U blizini su viđeni i zvaničnici kosovske policije, koji prate intervenciju i sprečavaju ulaženje u zgradu te organizacije.


Tagovi: Specijalni sudOVKHag

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije