Uhapšena još jedna osoba zbog slučaja silovanja jedanaestogodišnjakinje u Prištini

Još jedna osoba, trinaesta do sada, uhapšena je zbog slučaja višestrukog silovanja jedanaestogodišnje devojčice ovog leta u Prištini, saopšteno je ...
Image

Uhapšenom je, kako su naveli u saopštenju, određeno četrdesetosmočasovno zadržavanje zbog krivičnog dela okarakterisanog kao „Pomoć u izvršenju krivičnog dela silovanje“, a u vezi sa slučajem silovanja jedanaestogodišnjakinje u junu ove godine.

Tužilaštvo u saopštenju precizira da će tužilac u zakonskom roku podneti zahtev nadležnom sudu za određivanje pritvora okrivljenom.

Podsetimo, silovanje maloletne devojčice dogodilo se u dva odvojena navrata, u junu i avgustu ove godine. U vezi sa ovim slučajevima prethodno je uhapšeno 12 osoba, koje se sada nalaze pritvoru.

Inače, ovaj slučaj pokrenuo je više stotina demonstranata koji su protestovali ispred zgrade Vlade.

Njihove poruke tada su bile upućene pre svega pravosudnim institucijama. Smatraju da je nesankcionisanje uključenih u ovaj slučaj neprihvatljivo, traže ostavke tužilaca i sudija koji su bili uključeni i sumnjaju da je „nasilje učinjeno uz posredovanje države“.

Do sada je, a u vezi sa istim slučajem, više visokih funkcionera Kosovske policije podnelo ostavku, odnosno razrešeno dužnosti.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.