16:06, 22.07.2021Izvor: RTV KiM

Uklonjeni uvredljivi grafiti sa dečjeg igrališta u SušiciUvredljivi grafiti koji su u utorak osvanuli na dečjem igralištu u Sušici, uklonjeni su jutros. Meštani ovog sela su uznemireni, rekao je za RTV KiM predstavnik Lokalnog saveta Sušice, Marko Simić.

uklonjeni-uvredljvi-grafiti-sa-decjeg-igralista-u-susici

Foto: RTV KiM

Gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović, smatra da je da bezbednosna situacija u srpskim sredinama na Kosovu zabrinjavajuća.

Popović je jutros obišao dečje igralište u Sušici. On kaže da do sada nije zabeležen nijedan incident u ovom multietničkom selu.

"To je veoma teška i uvredljiva poruka, pogotovu kada se tako nešto ispisuje na mestu na kojem se igraju deca. Mislim da je sve ovo sinhronizovano i da je u poslednjih mesec dana pojačan intenzitet napada na srpsko stanovništvo na celom Kosovu. Mnogo puta smo apelovali na policiju da radi svoj posao, tražili smo od KFOR-a da pojača potrole. U vazduhu se oseća da nešto nije kako treba. Dokle god ne budu pronađeni počinici, svi ljudi koji rade takve stvari osećaće se slobodno da to i ubuduće čine", dodaje Popović.

Predstavnik Lokalnog saveta Sušice, Marko Simić, tvrdi da do sada nisu imali problema sa komšijama Albancima.

"Sumnjam da su ovo uradili meštani Sušice, pre bih rekao da su to došljaci koji dođu na vikend ili na 10-15 dana i pokušavaju da nešto ostvare, ali ne znam šta... Situacija nije naivna ni malo, meštani su uplašeni i uznemireni. Ja ne znam kako svoje dete da ohrabrim i šta da mu kažem da bi ga zadržao da ostane ovde", dodaje Simić.

On napominje da su pripadnici Kosovske policije jutros izvršili uviđaj i da je istraga o ovom slučaju u toku.

"Ništa konkretno nam nisu rekli, uzeli su izjave od mene i komšija. Iskreno se nadam da ubuduće neće biti ovakvih problema", kaže Simić.

U Sušici trenutno živi više od 800 ljudi, a u samom selu ima oko 120 srpskih i oko 70 albanskih kuća.


Tagovi: GračanicaDecaSrđan Popović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije