11:53, 06.11.2019Izvor: Gazeta Express, KoSSev

Ukoliko ne bude bilo žalbi, konačni rezultati izbora biće objavljeni sutraCentralna izborna komisija je nakon što je prebrojala sve glasove sa izbora 6. oktobra, najavila da će konačne rezultate izbora saopštiti sutra, ukoliko ne bude bilo žalbi institucijama, javlja Gazeta Express.

ukoliko-ne-bude-bilo-zalbi-konacni-rezultati-izbora-bice-objavljeni-sutra

Radio Kontakt plus

To je za Gazetu Express izjavio Valjmir Eljezi (Valmir Elezi).

„CIK će u skladu sa Zakonom o opštim izborima objaviti konačne rezultate. Zakon o opštim izborima predviđa žalbeni rok Izbornom panelu za žalbe i predstavke u vezi sa administracijom i brojanjem glasova u Centru za rezultate i brojanje koji traje 24 časa. Stoga, imajući u vidu da je brojanje glasova prihvaćenih odlukom Vrhovnog suda završeno u utorak oko ponoći, CIK je dužan da ispoštuje ovaj pravni rok“, rekao je Eljezi.

Iz CIK-a poručuju da će, ukoliko ne bude bilo žalbi, rezultati biti objavljeni u četvrtak.

„Kao što smo vas obavestili, CIK će nastaviti da komunicira sa relevantnim institucijama kako bismo dobili potvrdu da nema nikakvih žalbi koje se razmatraju i tada ćemo objaviti konačne rezultate ovih izbora. Ukoliko u ovom roku ne bude žalbi, CIK će konačne rezultate objaviti u četvrtak, 7. novembra“, rekao je.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije