10:50, 02.06.2020Izvor: RTV Kim

Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedureIz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koja imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.

ulazak-na-kosovo-omogucen-svima-uz-medicinske-procedure

Radio Kontakt Plus

Portparol Kosovske policije, Baki Keljani je za RTV Kim izjavio da, prema zvaničnoj odluci Vlade, “sva lica koja ulaze na teritoriju Кosova dužna su da budu podvrgnuta pregledima medicinskih timova”.

“Sva lica koja uđu na teritoriju Kosova i imaju negativan rezultat testa na Kovid-19, ne stariji od 4 dana, ne prolaze procedure samoizolacije. Oni koji nemaju test biće primorani da se izoluju na 7 dana”, navodi se u pisanom odgovoru Keljanija redakciji RTV Kim.

Time je demantovana jučerašnja vest jednog portala sa severa da je ulazak na teritoriju Kosova preko prelaza Jarinje moguć bez odlaska u karantin ili samoizolaciju.

Keljani je takođe naveo da Policija na prelazima izvršava svoje dužnosti u skladu sa propisanim zakonskim procedurama i sprovodi odluku Vlade Kosova.

Slično je za RTV Kim potvrdio i zamenik direktora Kosovske policije Dejan Janković.

“Svako ko uđe na Kosovo ima obavezu samoizolacije u trajanju od sedam dana”, rekao je Janković.

Na pitanje da li je tačno da juče na Jarinju nije bilo dozvoljen ulazak na Kosovo građanima koji imaju dokumenta izdata u Republici Srbiji, Janković kaže da nije upoznat sa time, ali je naglasio da “ukoliko nemaju urađen test na Kovid-19, građani sa dokumentima izdatim u gradovima Republike Srbije, moraju dati tačnu adresu na kojoj će boraviti tokom sedam dana izolacije”.

Odlukom Vlade Kosova juče su otvoreni prelazi Merdare, Vermica, Кula, Đeneral Janković, Jarinje i Bela Zemlja.


Tagovi: Korona virusKosovska policijaAdministrativni prelazKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije