21:53, 19.07.2020Izvor: RTS

"Umetnici za Sandžak" - izložba za pomoć bolnicama u Novom Pazaru, Tutinu i SjeniciPored brojnih donatora, u akciju za pomoć bolnicama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici uključilo se 40 umetnika. Akciju "Umetnici za Sandžak" pokrenuo je Multimedijalni centar u Novom Pazaru.

umetnici-za-sandzak-izlozba-za-pomoc-bolnicama-u-novom-pazaru-tutinu-i-sjenici

Foto: RTS/PrtSc

Humanost nije nedostajala ni ovog puta. Odazvali su se umetnici iz Kraljeva, Beograda, Negotina, Raške, Sjenice i Tutina.

"Naravno, imalo je još veće interesovanje, ono što sam ja mogao da vidim iz privatnih poruka naših dragih prijatelja i kolega iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore Hrvatske koji su hteli da učestvuju, da pošalju svoje slike. Međutim, to nije bilo moguće", rekao je Rešad Prtinac, akademiski slikar.

Ervin Ćatović, akademski slikar, kaže da je sam čin bio vrlo, vrlo human, da se slike po nekim vrlo prosečnim cenama kupcima ponude i da se ta sredstva što pre prikupe, ne bi li mogla da odu tamo gde su namenjena.

U Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru izloženo je 46 umetničkih radova, poklon 41 umenika.

"Različite su tehnike i različiti stilovi su u pitanju, ali su svi akademski slikari i izložba je jako kvalitetna i dobra. Prodaja je vrlo brzo počela i već u prvom danu je prodata već polovina radova, veliki vroj je juče rezervisan", ispričala je Amra Hodžić-Jjena, urednica programa Multimedijalnog centra u Novom Pazaru

Zbog opasnosti od širenja epidemije, organizovana je beskontaktna kupovina dela putem društvenih mreža, sajta Kulturnog centra u Novom Pazaru, a zainteresovani će imati priliku da ih vide i uživo u Galeriji. Medijski pokrovitelj akcije je Radio Telvizija Novi Pazar.


Tagovi: KulturaHumanitarna pomocKorona virusNovi Pazar

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije