21:27, 03.08.2020Izvor: Glas Amerike

UN: Dva miliona dolara pomoći Crnoj Gori u borbi protiv COVID-19Ujedinjene nacije namenile su dva miliona dolara pomoći Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa i prikupljaju još 5,5 miliona za podršku reakcije na pandemiju Kovida-19, izjavio je portparol Ujedinjenih nacija Farhan Hak, prenosi Glas Amerike.

un-dva-miliona-dolara-pomoci-crnoj-gori-u-borbi-protiv-covid-19

Foto: Wikipedia

On je rekao da su Razvojni program Ujedinjenih nacija i Kancelarija za razvoj projekata obezbedili su medicinsku i zaštitnu opremu.

"Agencija Ujedinjenih nacija za migracije i Međunarodna organizacija za migracije takođe su pružile pomoć", rekao je Hak.

Portparol UN ukazao je da u Crnoj Gori, koja do sada ima 3.200 potvrđenih slučajeva zaraze i više od 50 smrtnih slučajeva - tim svetske organizacije predvodi Fiona Mekanli.

Farhan Hak ukazao je da je savetovanje Svetske zdravstvene organizacije značajno poboljšalo kliničke i laboratorijske kapacitete - dok je Dečji fond UN podržao komuniciranje u situacijama rizika.

Porast broja novoobolelih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 306 uzoraka na novi koronavirus, među kojima su otkrivena 43 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

"Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod kod pacijenata iz Podgorice, koji je lečen u Kliničkom centru Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Prema zvaničnoj statistici tog Instituta, ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovidom-19 od početka juna meseca je 43, a od početka godine 52.

Pored toga, Institutu je prijavljen oporavak 242 pacijenta, a ukupan broj oporavljenih od 14. juna je 1.372.

IJZ navodi da je ukupan broj aktivnih slučajeva Kovida-19 u Crnoj Gori trenutno 1.562.

“Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3.301”, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.


Tagovi: UNCrna GoraKorona virusRegion i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije